Λίγα λόγια...    για το δικό μου ταξίδι

Ζω και εργάζομαι στην Πάτρα. Τελείωσα την Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Πατρών και ασχολήθηκα για πολλά χρόνια με τη βασική βιολογική έρευνα σε τομείς που αφορούν τη Μοριακή Γενετική και τη Ρύθμιση Βιοχημικών Διεργασιών, θητεύοντας στα αντίστοιχα τμήματα Βιολογίας, Χημικών Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών...

…αλλά παραδόξως –ή τουλάχιστον, όχι τόσο αναμενόμενο- επέλεξα να υπηρετήσω την ειδικότητα της Ψυχιατρικής... και όχι σε μια πιο «τεχνική» ειδικότητα. Συνεχίζω να είμαι ως σήμερα βαθιά γοητευμένος από τον ολιστικό της χαρακτήρα κατά τη  θεραπευτική της προσέγγιση στον άνθρωπο.

Υποδέχομαι άτομα, ζευγάρια, οικογένειες και ομάδες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες ή νέες προκλήσεις για να εργαστούμε μαζί για  την προσπέλασή τους... Δεσμεύομαι με ευαισθησία και ειλικρίνεια απέναντί τους γιατί θεωρώ ότι είναι οι κύριοι αξιολογητές της ιδιότητας μου…

 

Με εκτίμηση... για εσάς

Βάντζος Ευάγγελος

"Out beyond ideas of wrongdoing and rightdoing,

there is a field.

I will meet you there."

— RUMI JALALALDIN

Ψυχοθεραπευτική Εκπαίδευση

Κατά τη διάρκεια της ειδικότητας μου επέλεξα να ασχοληθώ με τις θεωρίες του Ψυχαναλυτικού Πεδίου, συμμετείχα σε ομαδικές εποπτείες ψυχοδυναμικής προσέγγισης, σε ομαδικές θεραπείες, και στις διεργασίες διαχείρισης μικρής και μεγάλης Ομάδας, ενώ κατά το τελευταίο έτος εκπαιδεύτηκα στη Θεωρία της Γνωστικής-Αναλυτικής Ψυχοθεραπείας.

Ολοκλήρωσα το 4ετές πρόγραμμα στη Συστημική - Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία (Κέντρο Συστημικής Θεραπείας και Συμβουλευικής, European Family Therapy Association - Training Institutes Chamber, EFTA - TIC),  με το κλινικό μου ενδιαφέρον να εστιάζεται κυρίως στις μεταμοντέρνες προσεγγίσεις των Αφηγήσεων και των Συνεργατικών μοντέλων. Για την ανάπτυξη βιωματικών προσεγγίσεων (experiential approaches) ακολούθησα εκπαίδευση στο Emotionally Focused Therapy (International Centre  For Exellence In  Emotionally Focused Therapy,    ICEEFT)

Έχοντας την βαθιά πεποίθηση, ότι κανένα μοντέλο δεν μπορεί να αποδώσει την πολυπλοκότητα της ανθρώπινης εμπειρίας, ακολουθώντας πάντα μια  προσωποκεντρική και διαλεκτική ηθική, συμμερίζομαι αρχές και στοιχεία άλλων ψυχοθεραπευτικών προσεγγίσεων όπως Acceptance, Mindfulness, Focusing, Self-Compassion, που είναι συμβατά απαρτιωμένα με τον βασικό κορμό της εκπαίδευσης μου.

Πιστεύω στη δύναμη της θεραπείας για την αλλαγή.

Στη διάθεσή σας