Ο Θεραπευτής σας,

όπως ο σχοινοσύντροφός σας…

Η θεραπεία μοιάζει με την ορειβασία. Θέτεις ένα στόχο, μια κορυφή,  και σχεδιάζεις τη διαδρομή… Σκεφτείτε τον  θεραπευτή σας σαν να ήταν ο σχοινοσύντροφός σας…

Η θεραπεία μοιάζει με την ορειβασία. Θέτεις ένα στόχο, μια κορυφή,  και σχεδιάζεις τη διαδρομή… Σκεφτείτε τον θεραπευτή σας σαν να ήταν ο σχοινοσύντροφός σας…

Έχει ανέβει πολλά βουνά με άλλους ανθρώπους, έχει πολλές «τεχνικές» γνώσεις και εμπειρία στην «ανάβαση»… αλλά ποτέ δεν έχει κάνει αυτή τη διαδρομή που εσείς επιλέξατε. Είναι και γι’ αυτόν μια καινούρια εμπειρία.

Θα δεσμευτεί με πίστη και αφοσίωση στον στόχο σας. Θα γίνει και δικός του στόχος. Θα σας δείξει τα ασφαλή «πατήματα» και θα σας επισημάνει τα σαθρά μονοπάτια. Θα σας ακολουθεί  για να σας ενδυναμώνει να συνεχίσετε, θα σας δώσει το χέρι  για να διαβείτε ένα δύσκολο πέρασμα… Όταν είστε κουρασμένοι ή φοβάστε θα σας ενθαρρύνει... Θα περιμένετε μαζί να περάσουν οι δύσκολες καιρικές συνθήκες για να συνεχίσετε την πορεία σας. Σας εμπιστεύεται... Υπάρχει εξάλλου ένα ισχυρό σχοινί που σας δένει – η θεραπευτική σχέση. Είναι ένας ασφαλής δεσμός που θα σας κρατά γερά μαζί σε κάθε δυσκολία, σε κάθε πρόκληση, σε κάθε «στραβοπάτημα». Είναι το πολυτιμότερο εργαλείο της «αναρρίχησής» σας.

Κάθε «ανάβαση» έχει τις δυσκολίες της  και απαιτεί προετοιμασία, συνεργασία και συντονισμένη προσπάθεια. Ο  θεραπευτής σας  γνωρίζει  από τις προηγούμενες «πορείες»  του ότι θα αποζημιωθείτε και οι δύο  από τις εικόνες της  διαδρομής.  Έχει ζήσει τη  μαγευτική εμπειρία της  ελευθερίας και της αυτοπεποίθησης  που νιώθεις όταν φτάνεις στην κορυφή.

Επιλέξτε τον και εμπιστευτείτε τον σαν να ήταν ο σχοινοσύντροφός σας…